Damen isporučio požarni brod za Amsterdam Fire Department

damen_firefighting_vessel_1804

Grad Amsterdam i njegov Amsterdam Fire Department uzeli su isporuku novog vatrogasnog broda: Jan van der HEYDE IV. C-Job Naval Architects napravili su koncept modela za 17,6 metarsko plovilo. Damen Shipyards Hardinxveld je provela detaljne projektiranje, inženjering i izgradnju plovila.

Kanali u Amsterdamu su više od svjetsko poznate turističke atrakcije. To je također važan dio infrastrukture grada. Na primjer, međusobno povezani sustav kanala ” Fire Department ” u Amsterdamu odavno koriste ne samo za pristup vatru, ali i kao izvor protupožarnog voda. Plovilo ima kapacitet pumpanja 1680 m3. Opremljen je sa dvije 180 m3, pumpama koje se mogu koristiti za crpljenje vode iz poplavljenih kuća, barka ili drugih plovila.

Novi brod karakterizira nastavak tradicije Amsterdam Fire Department sa strane imenovanja požarnih broda po osnivaču trenutne metode za gašenje požara, organizacije i tehnologije gospodina Jan van der HEYDE IV.

Što se tiče pogona ima požarni čamac najveću brzinu od 15 km na sat. To se postiže pomoću dva nezavisna kontrolna azimut slajda , upravljan od strane glavnog motora twin 368 kW. Upravljivost, su pojačane s jednim bočnim propelerom snage 44 kW.

Izvor + foto : Damen   (Vatrogasna plovila Jan Van Der Heyden IV – Foto: Damen)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s