Brittany Ferries naručio novi trajekt na LNG pogon

brittanyferries2-768x278

Francuski brodar Brittany Ferries je potpisao pismo namjere s njemačkim brodogradilištem Flensburger Schiffbau , da izgrade novi brod na ukapljeni prirodni plin (LNG).

Očekuje se da će konačni ugovor za 1.680 putničkog trajekta potpisan u proljeću 2017. godine. Nakon potpisivanja sporazuma, će se početi i izgradnja 42.000 bruto tonskog trajekta.

Novi brod se očekuje da će biti dovršen u 2019, te će raditi u suradnji s drugim trajektom, Mont St Michel, ns ruti Portsmouth-Caen.

Trajekt će mjeriti u dužini od 185 metara i u širinu 31 metara.

“To će biti jedan od najčišćih i ekoloških plovila koja djeluju u vodama u Velikoj Britaniji, budući LNG oslobađa manje ugljičnog dioksida tijekom njihovog izgaranja kao morsko loživo ulje. Osim toga, je bez emisija sumpora , a također su dušikova oksida vrlo niska”, rekao je Brittany Ferries.

Redoslijed je dio kontinuiranih nastojanja tvrtke da se smanji utjecaj na okoliš operacija. Potpisivanje pisma namjere, nakon čega slijedi 65 milijuna funti (80,4 milijuna dolara) ulaganja u sustave za smanjenje emisija, koje su naknadno instalirane na šest trajektima u floti od deset brodova.

“Potpisivanje pisma namjere s brodogradilištem Flensburger je konkretan korak prema izgradnji nove generacije trajekta za Brittany”, rekao je Christophe Mathieu, predsjednik uprave Brittany Ferries.

Brittany Ferries je na  njihovim brodovima donio više od 2,4 milijuna putnika u 2016.

Izvor: worldmaritimenews.com foto: Brittany Ferries

 

Leave a comment