Maersk Line kupuje Hamburg Süd

maersk-line-seals-hamburg-sud-deal-320x213

Najveći kontejnerski prijevoznik Maersk Line A / S je sa grupo Oetker postigao dogovor za stjecanje njemačkog kontejnerskog prijevoznika Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG (Hamburg Süd).

Kupnja je stvar konačnog dogovora i regulatorne ovlasti, rekao je Maersk Line, ne otkrivajući nikakve financijske pojedinosti transakcije.

AP Moller – Maersk A / S, nadređena tvrtka Maersk Line, očekuje da će detaljno odobrenje ugovora o kupoprodaji u drugom tromjesečju 2017. Godine, tada tvrtka očekuje da će transakcija biti završena do kraja 2017. godine.

Hamburg Süd je sedmi najveći kontejnerski prijevoznik na svetu i tržišni lider na trgu sjever – jug. Ima 130 kontejnerskih brodova s kapacitetom 625,000 TEU.

Hamburg Süd ima 5.960 zaposlenih u više od 250 gradova diljem svijeta, a svoje usluge trži kroz Hamburg Süd, CCNI, sa sjedištem u Čileu, i Aliança, koji se nalazi u Brazilu.

U 2015, Hamburg Süd je imao promet od 6.726 milijuna dolara, od čega je 6.261 milijuna dolara izvedeno iz njegovih aktivnosti Container Line.

“Sa ovim spajanjem Maersk Line slijedi strategiji, koja je bila objavljena 22. rujna 2016. godine, i raste udio na tržištu organski i kroz akvizicije. Stjecanje Hamburg Süd će stvoriti jedinstvenu priliku za daljnji razvoj poslovanja Maersk Line na dobrobit kupaca, zaposlenika”, rekao je Maersk Line u priopćenju.

Uz stjecanje Hamburg Süd, Maersk Line će svoj globalni kapacitet povećati na oko 18,6% (trenutno 15,7%), njihov nominalni kapacitet će se povećati na oko 3,8 milijuna TEU-a (sada 3,1 milijuna TEU), dok se smanjuje prosječne starosti kombinirane flote od preko 700 plovila na 8,7 godine, u odnosu na trenutni starosti plovila Maersk Line 9,2 godina.

Izvor : worldmaritimenews.com, foto : Hamburg Süd

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s