Fincantieri isporučio Seabourn ENCORE

Ovo je prvi brod koje je izgradio Fincantieri za Seabourn Cruise Line.

2016-2-encore-ship

Do formalne predaje “Seabourn Encore”, prvo od dva ultra-luksuznih brodova za Seabourn Cruise Line, koja je brand od Carnival Corporation je došlo danas u Marghera (Venezia).

Na svečanosti su bili Micky Arison, predsjednik Carnival Corporation, Richard D. Meadows, predsjednik Seabourn Cruise Line i Arnold Donald, predsjednik uprave Carnival Corporation. Fincantieri sta zastupala predsjednika, Giampiero Massolo i CEO, Giuseppe Bono.

“Seabourn Encore” je izgrađen u skladu sa standardima i sa najvišim tehničkim rješenjima koja omogućuju Seabourn jednu od najprestižnijih brendova u ultra-luksuznom segmentu i da će nastaviti modernizaciju flote, koja je započela u 2009. godini.

Brod ima 40,350 bruto tona, dužine 210 metara i širine 28 metara. Maksimalna brzina je 18,6 čvorova. Može primiti do 600 gostiju u 300 prostranih apartmana s vlastitom terasom.

“Seabourn Encore” je posebno inovativan projekt koji se fokusira na optimizaciju energije i smanjuje negativan utjecaj na okoliš. Brod je izgrađen korištenjem najnovijih tehnologija, čiji standardi premašuju zahtjeve relevantnim propisima.

Richard D. Meadows, predsjednik Seabourn Cruise Line, rekao je:.. “Bili smo oduševljeni što smo živjeli vidjeti ovaj dan za prije više od dvije godine. Seabourn Encore je postao prvi brod koji će postaviti nove standarde u ultra-luksuzna krstarenja. Vrlo sam ponosan na naše partnerstvo s Fincantieri, i bili smo vrlo zadovoljni da radimo sa njima. “

Giuseppe Bono, predsjednik Uprave Fincantieri, je rekao: “Biser smo danas dali,  jer je to prvi brod izgrađen za Seabourn a na suhi vez ćemo u naredna dva dana početi sa gradnjo drugog broda u našem brodogradilištu Sestri Ponente”.

“Seabourn Encore” službeno će biti kršten na svečanosti u Singapuru 7.januarja. Kuma broda biti će Sarah Brightman, umjetnica i sopran. Brod će zatim ići na proban put, 10-dana ” Gems of the Java Sea cruise “, vezan na Indoneziju.

Izvor + foto : Fincantieri

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s