Mein Schiff 5 će biti isporučena 10 dana prije isteka roka

mein_schiff_6

TUI Cruises je  jučer 20. lipnja preuzeo isporuku svojeg najnovijeg broda Mein Schiff 5 iz brodogradilišta Meyer Turku  odnosno 10 dana prije roka.

Ovo je prvi brod, koji je u cijelosti izgrađen u vlasništvu obitelji Meyer. Danas, 21. lipnja popodne, brod će ići na more tako će Mein Schiff 5 s 99.800 bruto tona i 1000 članova posade krenuti za Kiel, prvo njemačko luku, gdje će stići 23. lipnja na dok. Ceremonija broda i slavlje će se održati u Travemünde na Lübeck zaljevu, 15. srpnja

Meier je rekao: “Iako je ovo već naš treći novoizgrađeni brod za krstarenje, još uvijek je vrlo zanimljivo vidjeti kako novi brod raste od prvog rezanja čelika do krajnjih unutarnjih odjeća. Tijekom dvije godine gradnje, drago nam je da će konačno Mein Schiff 5 biti u pogonu, sredinom srpnja. “

Nove mogućnosti na brodu Mein Schiff 5 uključuju japanski restoran Hanami (koji je dizajnirao Tim Raue) sadrži izbornik kreiran od strane kuhara s dvije Michelinove zvjezdice iz Berlina. Schmankerl-Entspannt genießen Restoran će ponuditi austrijske specijalitete. Na palubi 14 će biti dodatni vanjski bazen pod nazivom Laguna. Na palubi 3 će imati mjesto Nespresso bar i salon za čitanje Thalia.

Mein Schiff  5 ima 1267 kabina (82% njih s balkonom) i 2,794 ležišta za odmor.

Nakon svečanosti imenovanja Mein Schiff 5 će započeti svoje prvo putovanje od 16. do 24. srpnja. Krstarenje će biti povratno putovanje iz Kiela, a gosti će moći posjetiti Tallinn, St. Petersburg, Helsinki Stockholm. Mein Schiff 5 od ljeta će biti na raznima plovidbama po Baltiku, Norveška, sjeverna i zapadna Europa.

Izvor : cruisemapper.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s