DNV GL će klasificirati nove RoPax trajekte za Stena Line

DNV GL je potpisao ugovor za obavljanje i klasificiranje novih Ropax trajekta za Stena Line, koje su proizvedene od brodogradilišta AVIC Weihai u Kini, najavili su jučer na Posidonia sajmu u Ateni, koji se održava od 6. lipnja do 10. lipnja 2016.

Carl-Johan Hagman, upravni direktor Stena Line je rekao da je tvrtka uspjela razviti dizajn koji je 50 posto veći od današnjih standardnih Ropax plovil.

“Radujemo se suradnji s Stena Line, Deltamarin, AVIC i svih projektnih partnera, kako bi se osigurala uspješna provedba tih visoko učinkovitih plovila”, rekao je Knut Ørbeck-Nilssen, direktor DNV GL – Maritime.

Plovila će se koristiti za kratke međunarodne rute, a prva četiri plovila će se koristiti u Stena Line mreži putem u sjevernoj Europi. Imat će kapacitet za 1.000 ljudi na brodu (927 putnika i 73 članova posade), a tu je 3.100 metara voznog pasa. Osim toga, novi Stena Line trajekti imaju duljinu od 212 metara i širinu 27,8 metara. Trajekti i glavni motori će imati oznako kao “spreman na plin”, tako da može djelovati na metanol ili LNG, rekao je DNV GL.

Tijekom procesa klasifikacije, je DNV GL  rekao da će također provoditi obvezna radova u imenu agencije za pomorsko i obalno stražo u Velikoj Britaniji (MCA)

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : DNV GL

 

 

Leave a comment