Irski Continental Gropu u ulaganjima za izgradnju novog trajekta

Continental Group plc (ICG) sa Irske sklopio je ugovor s njemačko tvrtko Flensburger Schiffbau-Gesellschaft & Co.KG (FSG), kojom se je dogovorio za gradnjo novog  trajekta  po ugovoreni cijeni 144 milijuna eura. Trajekt će biti tipa”Cruise”, što znači da će se koristiti za duža putovanja.

Trajekt će primiti 1,885 putnika i članova posade sa 435 kabina i kapacitete 2.800 metara voznog pasa za teret (165 kamiona) plus dodatno namjensko auto palubo s kapacitetom za 300 automobila.

Sporazum između ICG i FSG navodi da će biti trajekt zakazan za isporuku u svibnju 2018. godine. 20% od ugovorene cijene se plaća u ratama tijekom izgradnje. Preostalih 80% se plaća u trenutku isporuke. ICG namjerava koristiti kombinaciju postojećeg novca i zajmova za financiranje trajekta. Plaćanje u ratama prije isporuke na FSG će biti zaštićen bankovnim jamstvom.

Trajekt će biti projektiran i izgrađen u skladu s najvišim standardima za krstarenja, koje su opremljene uz učinkovitosti i udobnosti. Tehnologija ispiranja emisija (nije uključena u gore navedene cijene) , sustavi za balastne vode imaju sadašnje i buduće poznate propise o zaštiti okoliša,  će donijeti optimalnu potrošnju goriva. Trajekt će imati četiri glavna motora, koji pružaju 33.600 kW snage, koja će osigurati visoku razinu sigurnosnih u službi.

Trajekt će biti dizajniran tako da najbolje odgovara za sezonski posao. Ova fleksibilnost u dizajnu uključuje sposobnost servisiranja svih Irish Ferries postojećih rut, te će pružiti još više mogućnosti za kontrolu putova. Trajekt će također imati i specifikacije klasa ICE, što će omogućiti široko zemljopisno područje rada.

Putnički prostor pokrivaju 4 palube,u kojima će biti izbor 435 kabina, apartmani s vlastitim privatnim vanjskim balkonima, uz deluxe i standardne sobe. Osim toga, nudit će odličan izbor barova, restorana (uključujući i á la carte i buffet opcijo), te dodatne mogućnosti za premium putnika klase Club, sa privatnim pristupom izravno iz vozila.

Vrlo je vjerojatno da će novi trajekt uveden na rutama koje tvrtka upravlja sa čarterskim plovilom MV Epsilon (s godišnjim putovanjem, Dublin – Holyhead i Irska- Francuska tijekom vikenda). Trajekt će također pružiti dodatne teretne i turističke kapacitete na obe rute , dovest će znatno napredno iskustvo za sve korisnike.

Pozivajući se na objave glavnog izvršnog direktorja Eamonn Rothwell, koji je rekao:

“Ova investicija je temelj povjerenja grupe, koja ima teretna i putnička turistička tržišta u Irski, Veliki Britaniji i Francuski. Izgradnja trajekta ove veličine će osigurati veći doživljaj za sve naše klijente. “

Izvor : vesselfinder.com , foto :  Irish Continental Group

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s