Wärtsilä će pružiti električne sustave na ključ za četiri nove RORO trajekte

Wärtsilä je bila izabrana za narudžbo integrirane električne rješenja na ključ za četiri nova RORO trajekta koje se gradio u njemačkom brodogradilištu Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG). Električni sustavi, koji će biti isporučeni, uključuje sve proizvode i usluge dostupne od Wärtsilä SAM Electronics. Ugovor za plovilo sklonio je Siem Roro Carriers Ltd., dva broda će biti angažirana za dansko tvrtko DFDS , a dva za Turski Ekol. Ugovor s Wärtsilä potpisan je bio u drugom kvartalu ove godine.

Ukupni opseg isporuke uključuje Wärtsilä električne sustave, inženjering i upravljanje projektima, isporuku i montažu kablova i opreme, Wärtsilä NACOS Platinum navigaciju i automatizaciju, unutarnje i vanjske komunikacijske sustave, distribucija električne energije, sustav rasvjete, i kontrolno sobo za nadzor motora. Ugovor je pokrenut odmah i prva oprema zakazana je za ljeto 2016.

Trajekti će biti dugi 209 metara, a imat će kabine za 12 vozača i kapacitetu za 283 prikolica.

“S FSG imamo više od 20 godina uspješne suradnje, ponosni smo da će se ova dobra suradnja nastaviti s ovim četiri trajekata. Uspjeh integriranog sustava na ključ vrlo je ovisna od ovog bliskog odnosa”, kaže Stephan Kuhn, potpredsjednik Electrical & Automation Wärtsilä.

“U Wärtsilä SAM Electronics u potpunosti su upoznati s proizvodima i podršku koja su potrebna za ta plovila. Uz potpunu integraciju i replikaciju sustava, očekuje se da će se poboljšati učinkovitost i smanjiti rizik”, kaže Alex Gregg-Smith , direktor FSG.

Wärtsilä SAM Electronics je jedan od vodećih sistemskih kuća za opskrbu cjelovitih paketa električne i automatizacijske sustave na brodovima. U uskoj suradnji s brodogradilištima, tvrtka može predstaviti preliminarne faze planiranja projekta, kombinirajući adekvatno upravljanje projektima profesionalnih vještina i integraciju mnogih električnih i elektroničkih sustava, koje pružaju jedinstveni rješenje na ključ.

Izvor : vesselfinder.com, foto : Wärtsilä

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s