Novi partnerski savez “THE Alliance”

3a02f1f8d03c158b7d634e717733d3fdNippon Yusen Kaisha, Hanjin, Hapag-Lloyd, K-Line, Mitsui O.S.K. Lines i Yang Ming sporazumjeli su se da ostvario novi savez, koji obuhvaća sve trgovačke rute istok-zapad kroz Azija-Europa / Mediteran, Azija- Sjeverna Amerika Zapadna obala, Azija – Sjeverna Amerika Istočna obala, transatlantske i Azija-Bliski istok / Perzijski zaljev / Crveno more.

Obvezujući ugovor je sklopljen s svima partnerima ” THE Alliance “, koji će početi s radom u travnju 2017. godine, pod uvjetom da će novi savez biti odobren od strane svih relevantnih organa. Početni termin suradnje će biti pet godina.

Novo partnerstvo će graditi jedno od vodećih mreža u kontejnerski pomorski industriji , s oko 3,5 milijuna TEU, koja doseže 18% udjela globalne kapacitete kontejnerske flote. Svih šest partnera će djelovati s napredno i konkurentno floto sa preko 620 plovila. Kupci će dobiti brzi tranzitni čas ,visoke frekvencije plovidbe i široku pokrivenost luka.

Razgovori između Hapag-Lloyd i UASC napreduju prema planu, iako još uvijek nije postignut dogovor o spajanju. Očekuje se da će UASC postati dio saveza , što će povećati ukupni kapacitet saveza za više od 4 milijuna TEU.

“Ovaj sporazum je prekretnica i omogućit će šest partnerima izravno pokrivanje saveza THE Alliance  na tržištu”, rekao je jedan od članova u priopćenju.

Više informacija o uslugama i lučkih rotacija će biti objavljena kada će biti završene sve potrebne pripreme.

Izvor : vesselfinder.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s