Cosco Pacific kupio udio Euromax terminala luke Rotterdam

cosco_pacific_buys_stake_in_ect-320x232Cosco Pacific Limited sa sjedištem u Hong – Kong sklopio je ugovor s Hutchison Port Holdings za stjecanje 35% udjela u Euromax kontejnerskom terminalu u Rotterdamu.

Cosco Pacific rekao je, da je odluka za kupnju udjela činjenica da će na temelju dugoročnog trenda razvoja, luka Rotterdam i dalje, glavno čvorište u Europi, što je ovaj strateški potez vrlo pametan. Osim toga, luka Rotterdam je bila glavna luka za Cosco Shipping u sjeverozapadnoj Europi već dugo vremena.

“Uprava očekuje da će Cosco Shipping još uvoditi ultra velika kontejnerska brodova na europskim plovnim putovima i imati luku Rotterdam kao glavno čvorište u regiji. Ulaganje u kontejnerski terminal u luci Rotterdam nije samo u skladu sa strategijom kompanije da ulažu u inozemstvu, ali također se usklađuje sa strategijom Cosco Shipping”, dodala je tvrtka.

Dogovor je sada predmet regulatornog odobrenja od strane organa  za tržišno natjecanje.

Nalazi se na području Maasvlakte I luke Rotterdam u Nizozemskoj, Euromax Terminal Rotterdam je automatski kontejnerski terminal, koji je počeo sa radom sredinom 2010. godine.

Ukupna površina, uključuje fazo 1 i 2 je 1,21 milijuna četvornih metara, u ukupnoj dužini od 1.800 metara rive i gaza 16,65 metara. Trenutni operativni kapacitet je oko 2,55 milijuna TEU, što se očekuje da će se povećati na 3,2 milijuna TEU-a nakon završetka 2 faze. Ukupan promet terminala u 2015. godini bio je oko 2,28 milijuna TEU.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : ECT

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s