Rezanje čelika za Mein Schiff 6

mein_schiff_6

Gradnja Mein Schiff 6 započela je 25. travnja, u brodogradilištu Meyer Turku sa prvim velikim blokom, koji je bio položen u gradbeni dok. Brod će biti savršen 2017. godine, i će biti četvrti brod izgrađen u Meyer Turku za TUI Cruises.

Wybke Meier, TUI Cruises CEO, naveo da je Mein Schiff 5 samo nekoliko tjedana od isporuke. Meier se zahvalio brodogradilištu za uspješnu suradnju.

Kovanice su stavljene pod kobilico blok broda, što je u skladu s tradicijo, a trebao bi donijeti sreću za najnoviji Mein Schiff. Na ceremoniji  bili su predstavnici Meyer Turku, Royal Caribbean Cruises Ltd. i Det Norske Veritas.

Mein Schiff 6 će imati 15 paluba i kapacitet za 2,534 putnika. Duljina broda biti će 294 metara. 90% svih kabina će imati funkciju pogleda na ocean, a 82% kabina ima balkone.

Osim toga, novoizgrađena plovila imaju brojna poboljšanja i energetske učinkovitosti, putem svojih sestrinskih brodova Mein Schiff 3, 4 i 5. Zbog naprednog ispušnog sustava za pročišćavanje koji koristi katalizator i mokro čišćenje, se emisije sumpora može smanjiti za gotovo 99%, dušikovih oksida za 75%.

Jan Meyer, CEO Meyer Turku je rekao da će samo sedam mjeseci treba za gradnju plovila, koji se u cijelosti sastoji od velikih blokova. Nakon toga dolazi opremanje, puštanje u pogon i testiranje.

Izvor : cruisemapper.com , foto : cruise24.de

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s