WWL dobio novi RoRo brod klase HERO

Norveška tvrtka Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) dodao je još jedan post-Panamax brod – pod nazivom Theben u svojo floto. Brod pripada klasi HERO i pridružuje se njezinima sestrama Thalatta i Thermopylae. Međutim, to nije posljednji takav RoRo brod, navodi WWF. Više novih RoRo broda će se održati uskoro.

WWL planira osam RoRo plovila, svi iskorištavaju nova ograničenja o veličini broda, koje temeljniju na trećem setu Panamskog kanala, koji bi trebao biti operativan u lipnju ove godine. Prvi brod, Thalatta, izdan je 2015. godine, preostali RoRo brodovi će biti isporučeni do 2017. godine.

Izgrađena su u korejskom brodogradilištu Hyundai Samho Heavy Industries. Plovilo Theben ima dužino od 200 metara i širino 36,5 metara. Ima pet podiznih paluba za automobile, koji omogućuje prijevoz automobila u nekoliko verzija.

Brod može dovesti do 8.000 ekvivalentnih jedinica (automobila), sa novim gazom može stići u luke, koje imaju manju dubinu.

Theben ima posebno dizajnirano obliku trupa, kormilo, koji smanjuje otpornost čime se smanjuje i potrošnja goriva. Također je opremljen sa sustavom za pročišćavanje ispušnih plinova, čime se smanjuje emisija sumpora na manje od 0,1 posto, u skladu s pravilima ECA i ukloni 70 posto čestica, što značajno smanjuje emisiju dušikovog oksida.

Brod će biti zaposlen u trgovini između Azije i Europe na svom prvom putovanju. Prvi ukrcaj tereta započeo je 18. travnja u Japanu.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Wallenius Wilhelmsen Logistics

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s