Novi brodski savez “Ocean Alliance”

Kontejnerski brodari CMA CGM, COSCO Container Lines, Evergreen Line i Orient Overseas Container Line (OOCL) potpisali su memorandum o suglasju za novi savez pod nazivom “Ocean Alliance”.

Novi savez će prijevoznikom omogućiti da ujedinio svoje cjelovite servisne mreže koje pokrivaju Azija – Europa, Azija – Sredozemlje, Azija-Crveno more, Aziji sa Bliskom istoku, Trans-Pacifik, Azija – Sjeverna Amerika i transatlantske rute.

“Vlasnici plovila će imati atraktivan izbor čestih odlazaka i usmjeriti pozive kako bi zadovoljili svoje opskrbne lance i potrebama korisnika, uključujući pristup širokoj mreži s najvećim brojem plovidba i lučkih rotacija koje povezuju tržišta u Aziji, Europi i SAD-u.”

“Savez će također imati pouzdanu uslugu i najučinkovitiju integraciju najnovijih plovila u floti od preko 350 kontejnerskih plovila”, rekao je jedan od članova u priopćenju.

Kao što je bio obaviješten na početku će pokriti više od 40 usluga na globalnoj razini, odnose se uglavnom u Aziji, uključujući i oko 20 servisa u SAD-u i Europi.

Uzimajući u obzir regulatorno odobrenje pristojnih organa, nova udruga planira započeti s radom u travnju 2017. Početno razdoblje saveza traje pet godina.

Ocean Alliance je vrlo ambiciozan operativni sporazum. CMA CGM i njezini novi partneri će ponuditi više od 40 pomorskih petlja koje pružaju svojim kupcima veću mrežnu uslugu i brze tranzitne  čase “, kaže Rodolphe Saad, potpredsjednik CMA CGM.

“Danas je veliki dan za Cosco Container Lines. Ocean Alliance je bolji izbor za našu globalizacijsku strategiju. Kupcima ćemo moći ponuditi više izbora i poboljšane usluge u cijelom svijetu”, kazao je u izjavi Cosco Container Lines.

“Zajedničko sudjelovanje usluge je bitan dio našeg strateškog planiranja. Ovaj novi savez nam omogućuje optimizirati implementaciju flote i ponuditi konkurentne usluge na promjenjive potrebe kupaca”, kaže Lawrence Lee, izvršni direktor Evergreen Marine Corporation.

Nakon potpisivanja memoranduma, predsjednik uprave OOCL, Andy Tung rekao je da novi savez također pruža platformu za kontinuirani rast tvrtke kako bi poboljšala svoje troškove i učinkovitost.

Glavni čimbenik za predloženi novi savez je bio izazov za dominantnu poziciju 2M saveza u prometu istok – zapad.

Očekuje se, da će biti razgovori u tijeku s međunarodnima regulatorima u SAD-u, Europi i Kini, odobrenje novog pakta će pratiti oko 26% trgovine između Azije i Europe.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : CMA CGM

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s