Nizozemska kraljica Maxima će krstiti brod Koningsdam

Nizozemska kraljica Maxima će krstiti putnički brod ms Koningsdam, vlasnika Holland America Line. Imenovanje slijedi dugi tradiciji, koje evidentiraju  članovi nizozemske kraljevske obitelji, koji su krstili više od 11 plovila za brodara HAL. 2.650 putnički brod Koningsdam će biti kršten 20. svibnja na svečanosti u Rotterdamu.

U 2010. godini, je princeza Maxima krstila ms Nieuw Amsterdam. Prethodna kraljica Beatrix je krstila ms Eurodam u 2008.godini.

Orlando Ashford, predsjednik HAL, rekao je: “Vrlo smo počašćeni da Njezino Veličanstvo Kraljica Maxima nastavlja tradiciju nizozemskih krštenja Holland America Line plovila, koja je počela prije 87 godina. Odlučili smo se za Rotterdam kao mjesto svečanosti zbog duboke povijesne veze Holland America Line, grada i ljudima u Nizozemskoj. 20. svibanj će biti vrlo poseban dan u 143-godišnje povijesti naše tvrtke kad će biti službeno kršten brod ms Koningsdam”.

MS Koningsdam će provesti ljetne plovidbe iz Amsterdama na putu prema Baltiku, Islanda i Norveške. Brod će ploviti u Fort Lauderdale u zimskima i proljetnima putovanja na Karibe.

Izvor : cruisemapper.com , foto : travelindustrywire.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s