La Collectivité Territoriale de St. Pierre et Miquelon izabrao Damen

U 2015. godini, su u Collectivité de Saint-Pierre et Miquelon pokrenuli natječaj za dva nova Mixt trajekta za rad između dva otoka i Fortune (Kanada). Iste godine, ugovor je potpisan na sjedištu u brodogradilištu Damen Shipyards Group. Ugovor o kreditu s Rabobank potpisan je bio u siječnju 2016. godine. Na događanju u Parizu 11. ožujka predstavili su projekt, a brod će biti isporučeni krajem 2017. godine.

U uskoj suradnji s klijentom je Damen dizajniralo Brzi Ropax 5510, dug 55 m, a širok 11 m, kapaciteta za 192 putnika i članova posade. Trajekt može primiti 3 kamiona ili 18 automobila, motocikala i tereta. Collectivité de Saint-Pierre et Miquelon je novi kupac plovila od Damen. Klijent zahtijeva punu pouzdanost za brod koji će  jedriti na francuske otoke, koje se nalaze oko 25 kilometara od Fortune. RoPax5510 pruža prelaz u malo manje od jednog sata, pri visokima brzinama.

Predstavnik Collectivité rekao je: “Izgradnja trajekata za Collectivité je predmet europskog javnog natječaja. Damen je izabran iz više razloga, uključujući i tehničke sposobnosti za ispunjavanje uvjeta Collectivité. Radi se o gradnji visokih performansi, u skladu sa specifikacijama, razumijevanja projekta, kao i sposobnost za provedbu projekta. Osim toga, financijska održivost Damenu će omogućiti završetak takvog sporazuma s odredbo svih potrebnih jamstava. Također je važno da je Damen sposoban i voljan dati odgovore i podatke u postupku nadmetanja, certificiranja kvaliteta tvrtke i, naravno, poziv za prikupljanje ponuda u skladu s mogućnostima financiranja projekta.

Reinier van Herel Damen’s Regional Director France, komentirao je: “Ovaj dizajn kombinira trajekt i brzu opskrbu broda. Brodovi su poznati po Damen Axe Bow.

Očekuje se da će dolazak novih trajekta, otoke učiniti puno više dostupne. Sestrinski brodovi će biti operirani od strane Régie des Transport Maritimes. Oni će ploviti do Saint Pierre et Miquelon, a gradio ih u brodogradilištu Damen Shipyards Galata, Rumunjska.

Trajekti su prilagođeni da izdržio teške vremenske uvjete, te će biti izgrađeni u skladu s propisima Marine Marchand i registrirana u skladu s francusko nacionalno zastavo. Osim toga, zbog netaknute okoline u kojoj djeluju trajekti, vrlo je važno da se smanjio emisije. Novi trajekti su IMO, EPA, MARPOL i Transport Canada kompatibilni.

Izvor : vesselfinder.com , foto : Damen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s