Novi RO – RO terminal u luci Melbourne, će otvoriti svoja vrata

Prva faza najvećeg australskog RoRo i auto terminala na Webb Dock West u Melbourne bila je potvrđena dne 10. travnja 2016. od strane Melbourne International Terminal RoRo i Automotive (MIRRAT).

MIRRAT je dobio pravo za projektiranje, izgradnju i rad novog terminala, u kontekstu od 1,6 milijardi AUD (1,2 milijarde dolara).

U prvoj fazi projekta, na novo su izgradili 185.000 četvornih metara, i novi objekt sjeverno od trenutnog automobilskog terminala na Webb Dock West. Druga faza obuhvatit će trenutni auto terminal na južnom kraju Webb Dock West. Od 1. siječnja 2018.godine će biti ukupna veličina objekta u iznosu od 355.000 četvornih metara.

Kada će biti objekt završen imat će kapaciteta za obradu i do milijun vozila godišnje,i  920 metara ukupne dužine za vezove. Tako će spremiti tri broda u isto vrijeme, rekli su u MIRRAT.

Zgrada će ponuditi 8.000 kvadratnih metara skladišnog prostora za teret, koji je u potpunosti zatvoren i otporan na vremenske prilike. Zatim će se nalaziti i prostor za održavanje i parking za kamione.

Očekuje se porast broja vozila koja može luka Melbourne primiti. Od 2013. godine, nakon što su primili 370.000 vozila na 600.000 vozila u 2025. godini, a na kraju i do milijun vozila u godini 2040.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : MIRRAT

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s