MSC naručio 4 plovila sljedeće generacije

Jučer, 6. travnja, u Elizejski palači na ceremoniji potpisali su pismo namjere za četiri nova plovila. Uz MSC Cruises je na svečanosti bio također francuski predsjednik Francois Hollande.

Posao za nova plovila “sljedeće generacije “, koje će biti pokretane na LNG, bio je potpisan sa brodogradilištem STX France.

Prvi brod nove klase “World Class” će biti isporučen u 2022., drugi 2024. godine, treći u 2025. i četvrti u 2026. svaki brod će imati 2.700 kabina, a na krov će primiti 5.400 putnika.

Objava broja brodova MSC Cruises po narudžbi porastao je na 11. Nove narudžbe odražavaju dodatne investicije u vrijednosti od 4 milijarde €. Ukupna investicija za 11 novih brodova je 9 milijardi €.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik tvrtke MSC Cruises “, rekao je:

“Današnja objava je još jedan dokaz naše pozicije da ova industrija ima veliki potencijal za daljnji rast naših trendova i proizvoda. Iz tog razloga, naš deset godišnji investicijski plan sada pokriva do jedanaest novih MSC Cruises plovila koji dolaze u službo između 2017 i 2026. To je i odraz naše stalne predanosti inovacijama kao partner STX France, što će stvoriti potpuno novu vrstu broda. Novi MSC Cruise World Class prototip će imati sljedeće značajke -. među ostalim vrlo inovativnih elemenata – i futuristička oblika čime se povećava otvoreni prostor, koji je dostupan za naše goste. “

Izvor :  cruisemapper.com , foto : cruiseradio.net

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s