Stena potpisala ugovor za četiri nova RoPax trajekta

Stena Line potpisala je ugovor, uz odobrenje uprave do kraja travnja, za kupnju četiri nova trajekta Ropax s planirano isporuku u godini  2019. i 2020, s opcijo za još četiri plovila. Brodovi će biti optimizirani za učinkovitost i fleksibilnost. Izgrađeni će biti u brodogradilištu AVIC u Kini. Četiri nova plovila će se koristiti u mreži linija Stena Line u sjevernoj Europi.

“Vrlo smo zadovoljni što će Stena potpisat ugovor za četiri plovila, s mogućnošću dodatne četiri. U posljednjih 24 mjeseci, naš inženjerski tim uspio je razviti dizajn koji nije samo za 50% veći od današnjih standardnih plovila Ropax. Mnogo važnije je, to da uključuje inicijative da se smanji emisija i učinkovitost koje su bile razvijene u posljednjih nekoliko godina u grupi Stena. Ova plovila će biti najučinkovitija s obzirom na potrošnju goriva među trajekata na svijetu i postaviti će novi industrijski standard kada je u pitanju operativna učinkovitost, emisije, konkurentnost i pozicioniranje će biti Stena Line u potporu svojim klijentima u narednima desetljećima “, kaže Carl-Johan Hagman, direktor Stena Line.

Plovila će imati kapacitet više od 3.000 metara voznog pasa, a na brod može primiti oko 1.000 putnika. Njim će ponuditi cijeli niz usluga. Glavni motori imaju tip “gas ready” te su spremna za gorivo metanol ili LNG.

“Ovo investicijo, gradimo na našim konceptom uspjeha Ropax trajekta za prijevoz tereta i putnika. Standardizacija će osigurati pouzdan rad, uz fleksibilnost može pružiti još bolju podršku za naše klijente i pomoći im da rastu sa nama”, kaže Carl-Johan Hagman.

“Očekujemo daljnji rast potražnje za priobalnu uslugu u sjeverni Europi i mnogim drugim dijelovima svijeta. Trajektni prijevozi će igrati ključnu ulogu u oblikovanju sutrašnje logističke infrastrukture. I ne samo to, prijevoz na moru je ekološki učinkovit način za pomicanje robe”. kaže Dan Sten Olsson, predsjednik Stena Line.

Izvor : vesselfinder.com , foto : Stena Line

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s