Fincantieri isporučio MS Koningsdam

Konačno, smo dočekali i vidjeli najnoviji brod za krstarenje Koningsdam brodovlasnika Holland America Line (HAL). Holland America Line spada u grupu Carnival Corporation & plc. Brod je izgrađen u Fincantierovom brodogradilištu Marghera, koja se nalazi u Veneciji, a danas se dostavlja vlasniku. Svečana primopredaja broda će biti 2. travnja .

Orlando Ashford, predsjednik Holland America, rekao je:

“Danas je praznik za cijelu obitelj Holland America Line, a prekretnica u povijesti poduzeća. Koningsdam izgleda spektakularno, iznad naših očekivanja. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u proizvodnji.”

Putnički brod Koningsdam u dužino mjeri 300 metara, a na krov može primiti 2,650 putnika, koji će imati na raspolaganju više od 1.300 kabina. 70% kabina nudi pogled na more. Novi brod za krstarenja neće biti samo nova klasa “Pinnancle”, već i 15 brod, koji je bio izgrađen u brodogradilištu Fincantieri za Holland America Line. Koningsdam će ojačati HAL-ovo flotu, samo šest godina nakon prvijenaca “Nieuw Amsterdam”, koji je također izgrađen u Fincantierovom brodogradilištu Marghera  u godini 2010. Kapaciteta broda je 99,800 bruto tona.

Koningsdam ima moderan i suvremeni stil, savršeno se uklapa sa tradicionalnu eleganciju koja razlikuje sve brodove u floti. Dizajn broda zasnovala su dva glavna globalna prestižna arhitektonska studija, Tihany Dizajn i Yran & Storbraaten.

Kazalište “World Stage” ima 270 – stupanjski kružni LED zid s promjerom od 20 metara. “Lido Pool” prostor je uz dvije etaže. “Greenhouse Spa” pruža izvrsne mogućnosti namijenjene za wellness i rekreacijo, poput termalnih suita i parne kupelji. Spa nudi široki pogled na more.

Brod ima tehnologiju koja je dizajnirana kako bi se optimizirala energetska učinkovitost i smanjila utjecaj na okoliš. Odgovara najzahtjevnijih i aktualnih sigurnosnim propisom. Partnerstvo između HAL i Fincantieri označena je sa premium brodovima, a sa brodom Koningsdam se partnerstvo još dodatno će pojačati. Koningsdam će ploviti pod nizozemsko zastavo, kao i svi Holland America Line brodovi.

Brod će premijerno otići  na putovanje 8. travnja 2016 u Civitavecchia, Italija. Sedmodnevni izlet završava 16. travnja 2016. godine s dolaskom natrag u isto luko. Do 9. svibnja 2016 će biti luka Civitavecchia, Italija matična luka broda Koningsdam. Brod 19. svibnja dolazi u Rotterdam, gdje će biti dan kasnije službeno nazvan i kršten, a zatim će otići u Amsterdam. Iz luke Amsterdam će ploviti po Baltiku, Britanskim otočju i Sjeverni Europi. Studenog 2016 bit će premješten u Fort Lauderdale, gdje će ploviti po Karibima i Bahamima.

Izvor : fincantieri.it in cruisemapper.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s