Opsežni paketi opreme MacGregor naručeni za novi eko – bulker

MacGregor koji je dio Cargotec potvrdio važan ugovor za isporuku poklopaca, dizalica, strojeva na brodu, upravljačkog mehanizma za dva nova 25.600 DWT Handysize plovila za prijevoz rasutih proizvoda za finskog vlasnika ESL Shipping. Plovila će ploviti na dual gorivo, a imat će led klaso. Plovila će uz dizajn postaviti nove standarde učinkovitosti i ekološke izvedbe.

Za svaki brod će MacGregor isporučiti tri K3030-4 mehanička teretna dizalica koja će imati radno opterećenje od 30 tona. Ključni dizajn sastavnog dio paketa će biti sklopivi tip poklopaca grotala (6 + 6), električni pogon strojeva Hatlapa na brodu i kontrolni uređaji Porsgrunn.

“To su zanimljiva nova plovila za rasuti teret i drago nam je da je naš kupac izabrao MacGregor sveobuhvatni paket opreme za brodove”, kaže Anders Berencsy, direktor prodaje u MacGregor

“ESL posluje sa dizalica MacGregor i poklopce grotala već dugi niz godina u velikih bulkerih u svojoj floti. Činjenica je, da se ESL vratio u MacGregor pokazuje povjerenje društva u našoj opreme i sposobnosti MacGregor, uključujući Hatlapa strojeva na brodu i kontrolnim uređajima porsgrunn”.

“Željeli smo vrlo učinkovit i pouzdan sustav za rukovanje teretom na našoj novoj gradnji, servis i rezervne dijelove”, dodaje gospodin Mikki Koskinen, direktor ESL Shipping. “Prošireno pokretanje usluga MacGregor također je važan faktor u osiguravanju ugovora.”

Brodovi će imati dužino od 160 metara, izgrađeni će biti na dizajn B.Delta26LNG, koji je razvijen u uskoj suradnji između Deltamarin i ESL Shipping z Sinotrans & CSC Shipbuilding Industry Cooperation’s Qingshan shipyard u Kini. Prvi brod je zakazan za isporuku krajem 2017. godine, a drugi početkom 2018. U prvom slučaju će se koristiti za prijevoz sirovog čelika i energetske industrije u zaljevu Bothia i Baltičkom moru.

Izvor : vesselfinder.com , foto : Deltamarin

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s