Weathernews će upravljati plovila Maersk

Danska brodarska tvrtka Maersk Line i Maersk Tankers potpisala sta tri godišnji ugovor s Japansko tvrtko Weathernews koja pokriva vremenske usluge usmjeravanja, lučke prognoze i druge informacije o riziku vremena.

Weathernews djeluje u pet svjetskih centara , će osigurati kontinuirano praćenje i izvještavanje 24 sata na dan, za sigurnost plovila Maersk.

“Maersk Line je pokrenuo nekoliko strateških inicijativa, koje omogućavaju svjetske klase učinkovitosti bunkera za naše flote i smanjiti emisiju ugljičnog dioksida. Želimo prije svega preuzeti odgovornost za optimalno korištenje i sa pravima alatima i sustavima. Vrijeme igra ključnu ulogu tako iz sigurnosti i u pogledu uspješnosti”, upozorava Niels Bruus, šef Maersk Line Head of Fleet Performance.

“Stručnost iz Weathernewsa će nam biti u pomoć pri osiguranju da naši brodovi koristio malo goriva na bilo kojoj relaciji između luka sa smanjenjem utjecaja vremenskih kašnjenja na moru, uz poboljšanja sigurnosti brodova,  posade i tereta na brodovima” kaže Bjarne Foldager, Globalni voditelj operacija pri Maersk Tankers

U lipnju 2015., Weathernews je uspostavio novi servisni centar u Kopenhagenu za planiranje plovidba za potrebe Europskog brodarstva.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Weathernews

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s