Swedegas i Kanfer Shipping najavila sudjelovanje pri LNG plovila

Swedegas, vlasnik i operator plinske transportne mreže u Švedski, potpisao je memorandum o suglasju s norveškim brodarom Kanfer Shipping za mogućno sudjelovanje u vezi sa prijevozom ukapljenog prirodnog plina po moru, kao i skladišta u regiji Gävle.

Swedegas namjerava ulagati u plinsko infrastrukturo u regiji, koji će uključivati ​​regionalno mrežo plina i LNG terminala. Rješenje će osigurati industrijo i prometni sektor, uključujući utovar, s mogućnošću pristupa održive energije, da se postupno omogući prijelaz iz naftnih proizvoda na bazi na više ekoloških prihvatljivih alternativa, rekli su u tvrtki.

“Mi smo u potrazi za najučinkovitije rješenje za investicije. Ovaj koncept je prednost sa stajališta rada u smislu troškova, koji će biti korist klijentom u regiji”, kaže Johan Zettergren, potpredsjednik Swedegas.

Obje tvrtke su raspravljali o načinih za opskrbu regije s ukapljenim prirodnim plinom. Kanfer Shipping bi LNG transport prevažao u luke na čamcima koje ih tegljači guraju. Tegljenje bi tada djelovati kao plutajuća skladišta u luci. Nakon ponovnog  rasplinjavanja bi LNG odveli dalje u mrežu Swedegas.

“Nastojimo pronaći konkurentna i fleksibilna rješenja za cijeli plinski lanac, a trenutno istražujemo razne mogućnosti da bi pronašli najučinkovitiju rješenje”, kaže Zettergren.

“Cilj je da u sljedećoj godini sudjelujemo, pri cijelosti rješenju plinske infrastrukture u gradu”, kaže Stig Anders Hagen, managing partner pri Kanfer Shipping.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Kanfer Shipping

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s