P & O Britannia vraća se u Britaniju

Brod za krstarenje Britannia brodarske tvrtke P & O Cruises će se vratiti u Southampton, Velika Britanija u petak (25. ožujka), više od godinu dana nakon što je bio imenovan u luci HM The Queen.

10. ožujak 2015, Britannio je krstila kraljica Elizabeta II prije odlaska na svoje prvo putovanje 14. ožujka 2015 nakon tjedan dana po otvarani svečanosti.

Britannia je u Barbadosu nudila krstarenja oko Kariba u zimski sezoni 2015-2016. Nakon povratka u Veliku Britaniju, brod će ploviti u sjevernoj Europi i na dužim krstarenjima Mediteranom preko ljeta. Povrat na Karibima planirana je kada će luka Saint Lucia postati njezina matična luka u zimski sezoni 2016-2017.

Međutim P & O Cruises  se povezao sa slavnima kuharima za školu Cookery Club, Britannia će također djelovati kao prvi brod na moru u natjecanju kuhanja, Battlechefs, od 2. travnja do 4. travnja bit će domaćin live Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway na gornjoj palubi.

Christopher Edgington, potpredsjednik marketinga, P & O Cruises, rekao je:

“Britannia je brod za naciju, je utjelovljenje modernog dizajna i brodskih događaja, uključujući i kuharski klub , Star Burst skulpturu, Battlechefs i show u uživo Ant in DEC Saturday Night Takeaway i još mnogo toga!”.

Najveći brod u floti, P & O, i najveći brod izgrađen za krstarenja na britanskom tržištu, Britannia može na krov primiti  3,647 putnika i težka je 141,000 tona. Do sada je napravila više od 90.000 nautičkih milja u 43 putovanjima i ugostila više od 116. 900 putnika iz 31 zemalja, a posjetila je 61 različitih luk.

U prvih 12 mjeseci, Britannia gostila je 730 kazališna predstava, 110 black tie noći i poslužila više od 94.457 obroka u svojima 3 restorana. Više od 1,3 milijuna čokoladice su ponudili gostima na madracima u sobama, popili su 375.000 džin-tonik i 292.000 različitih pića te popili 2,8 milijuna šalica čaja.

Izvor : cruisemapper.com , foto : worldofcruising.co.uk

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s