DP World pridobio ruski kontejnerski terminal u Novorossiysk

Lučki operater DP World Terminal iz Dubai  i ruski investicijski fond Direct Investment Fund (RFID) postigli su dogovor sa rusko transportno tvrtko Delo Group za kupnju 49% udjela kontejnerskog terminala u Novorossiysk NUTEP, izvijestio je ruski RIA Press.

Akvizicija je trenutno u početnoj fazi, izvođači radova su potpisali preliminarni sporazum o prodaji, koji bi trebao biti završen u ljetnim mjeseca 2016. godine.

Sporazum, koji je bio dio posla u vrijednosti od oko 330 milijuna dolara, sada je predmet ruske komisije za strana ulaganja.

Kao što je otkrila prodaja uključuje mogućnost stjecanja preostalog udjela u kontejnerskom terminalu nakon po godini 2030. DP World je već potvrdio detalje o slučaju, za web portal World Maritime News.

Potpisivanje ugovora dogovoreno je između DP World i RFID siječnja 2016., kada su stranke počele uspostaviti zajedničko poduzeće pod nazivom “DP World Rusija” koja cilja luke, transport i logističko infrastrukturo u Rusiji. Zajednička tvrtka je osnovana s ciljem da investira ukupno 2 milijarde dolara tijekom vremena u nadgradnju ruskih luk. DP World posjeduje 80% udjela u zajednički tvrtki, a preostalih 20% je u vlasništvu RFID-a.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : NUTEP

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s