Ponant će graditi četiri ekspedicijska broda

Norveška podružnica tvrtke Fincantieri, Vard Holdings Ltd., će graditi četiri putnička broda za istraživanje, opremljena sa Ponantovo tehnologijo čuvanja okoliša. Brod će na krov primiti 184 putnika i 110 članova posade. Sporazum označava ulazak Vard u sektor brodogradnje putničkih brodova.

Svako plovilo će imati kapacitet 10.000 GT, a u dužino će mjeriti 128 metara i 18 metara u širinu. Na voljo će biti 92 kabina. Vanjski dio broda će stvoriti Sterling Design International, interijer je dizajnirao Jean-Philippe Nuel, koji namjerava staviti na prirodni materijal. Rokovi isporuke su procijenjeni od ljeta 2018. do ljeta 2019.

Novi brodovi Ponant su dizajnirani za high-end ekspedicijo putovanja u Oceaniji, Južni Americi, Orinoco River u Amazoni, Papua Nova Gvineja, Kostarika i Indijski ocean. Putnikom će predstaviti regionalne životinje i lokalne kulture, uz pomoć prirodoslovca na brodu.

Fincantieri je izgradio brodove za tvrtko Ponant : L’Austal Le Boreal , Le Lyrial i Le Soléal koje su bile dostavljene od 2010. do 2015. godine.

Izvor :  cruisemapper.com , foto : cruisecritic.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s