Crystal Cruises gradi mega jahte polarnog klasa

Crystal Cruises planira gradnjo prve namjensko izgrađene mega jahte na  svijetu  polarnog klasa. Brod će se zvati Crystal Endeavor. Očekuje se, da će luksuzni brod započeti svoje prvo putovanje u kolovozu 2018. godine. Kapacitet će biti 25.000 GT , a na krov će primiti 200 putnika u 100 apartmana.

Crystal tvrdi da bi mogli daljinsko kontrolirati vozila, koji se intenzivno koriste u offshore industriji. Ekspedicijski put će se organizirati tako, da će moguće vidjeti potopljena ratna brodova, galije i brod poput Titanica, na 12.500 metara ispod mora .

Jahta će imati 8 električnih amfibijskih zodijaka, dvije podmornice za 7 osoba, dva helikoptera i tako dalje. Crystal Endeavor će također ponuditi jet skija, kajake, ribolovne kapacitete, snorkeling i ronilačko opremo.

Kao što je rekao Crystal brod će biti prvo svjetsko namjensko izgrađeno plovilo u skladu s Polar Code. To će omogućiti da mogu ploviti u polarnima područjima,  u ljetnima i jesenskima mjesecima.

Crystal Endeavor će biti opremljen s “offshore dinamično tehnologijo pozicioniranja state-of-the-art” i računalnih vodenih sustava za održavanje automatske pozicije broda s vlasnima potisnika i propelera.

Brod će konkurirati sa sličnim plovilom Scenic Eclipse, koji je trenutno u izgradnji za Scenic Cruises. Eclipse je zakazana za isporuku u 2018., te će istraživati Arktiku i Antarktiku.

Crystal Endeavor će plovit na Arktiku, a zatim će slijediti migracijama kitova uz obale Amerike i Europe do Antarktik u zimskim mjesecima. Usput, mega-jahte će također posjetiti udaljene otoke u Tihom oceanu i Atlantskom oceanu. Standardni putnički brodovi na tim otocima ne može pristupiti ili ih posjetio vrlo rijetko.

Rezanje čelika za novi brod će biti pokrenut u svibnju. Brod će biti isporučen u kolovozu 2018.

Eddie Rodriguez, predsjednik i izvršni direktor Crystal, rekao je:

“S Crystal Esprit, otkrili smo da su mnogi naši gosti, mladi i mladi u srcu, koji uživao ​​u vodenim sportovima i otkrivao udaljene otoke, a mi ćemo nastaviti širiti našu kolekciju luksuznih putovanja. Crystal Endeavor će zadovoljiti posebno hrabro publiko, one koje cijene luksuzno udobnost “

Izvor : cruisemapper.com , foto : miamiherald.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s