Kontejnerski brod Emma Maersk u Damen SHIPREPAIR Brest na održavanju

Emma Maersk, jedna od najvećih kontejnerskih brodova Maersk Line, stigla je na održavanje u Damen SHIPREPAIR Brest (DSBr). Na brodu će napraviti poseban pregled i radove na održavanju. DSBr se nalazi u Brestu, sjeverna Francuska i povoljno je smješten na redovite plovidbe plovila Emma Maersk između sjeverne Europe i Dalekog istoka preko Engleskog kanala i Sueskog kanala.

Lokacija Damen u Brestu je jedan od pet brodogradilišta u sjeverni europski regiji , koji ima suhi vez s dimenzijama koje su dovoljno velike za smještaj brodova takvih veličina kao Emma Maersk. Maersk Line je jedan od vodećih brodarskih kompanija u svijetu, koji služe stankama u cijelom svijetu. S velikim suhim dokovima u luci Brest, Dunkerque i Rotterdam, može Damen primiti najveće brode od Maersk Line, i sličnih velikih kontejnerskih brodova koje upravljaju drugi operatori.

Najveće kontejnersko plovilo posjeti terminale u Sjeverni Europi, luki Felixstowe, Rotterdam i Bremerhaven, svi ovi terminali su kratko vrijeme plovidbe iz Bresta, koji se nalazi na ulazu u Engleski kanal. Njegov najveći suhi vez mjeri 420 metara u dužino i 80 metara u širinu.

Emma Maersk je zatvorila svoj drugi poseban pregled plus izabrane radove održavanja u brodogradilištu, uključujući odstranjivanje i naknadno ponovno pričvršćenje propelera, koji je među najtežih na svijetu. Ostali radovi uključuju inspekciju kotlova ventila, bočna brodarska ventila, pregled sidra i lanca, i potpuno pranje broda ukupno oko 24.850 m², što odgovara više od tri nogometna igrališta.

“Bila mi je čast sudjelovati na takvom plovilom i dobro je vidjeti naš najveći dok pri smještaju broda njegovih veličina”, rekao je Boudewijn Baan, direktor prodaje u Damen Shiprepair & Conversion.

“Ponosni smo da nas je izabrao globalan kupac”, rekao je Robert Diepenbroek, direktor u Damen SHIPREPAIR Brest. “Brodogradilište je prvobitno bio izgrađen za servis najvećih LNG plovil, pomorskih i putničkih broda. Nedavno, je brod za krstarenje Norwegian Epic završila svoju prvu rekonstrukciju, ovdje u tri tjedna, a rad na Emma Maersk su označeni kao još jedna prekretnica u izgradnji povjerenja brodovlasnicima naše tvrtke “.

Dana 29. veljače 2016. je EMMA Maersk napustila brodogradilište Damen SHIPREPAIR Brest

Izvor : vesselfinder.com , foto  :  Damen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s