Uljanik je primio narudžbu za dva Ro – Ro plovila

Hrvatsko brodogradilište Uljanik je dobio nalog za izgradnju dva RO – RO  plovila, s opcijo za još četiri RO – RO plovila od RO – RO specijalista Cobelfret SA (CLdN) sa sjedištem u Luksemburgu.

Prema sporazumu koji je bio potpisan 14. ožujka, će imati plovila po narudžbi kapacitet  za 5.500 metara voznog pasa. Dužina broda biti će 211 metara, širina 32 metara.

Ro-Ro brodovi će moći putovati brzinom od preko 17 čvorova. Isporuka će se održati godine 2018, najavio je Uljanik. Novi brodovi će se koristiti za prijevoz tereta na kotačima, kao što su kamioni, automobili i kamioni s poluprikolicama.

CLdN RoRo SA ranije je izjavio da će donijeti čvrstu narudžbu za dva Ro – Ro plovila, 8.000 metara voznog pasa z dužino 235 metara i dodao kako je započeo ambiciozan program za proširenje, koji bi uključivao nabavku 12 novih brodova.

U rujnu 2015. godine, je tvrtka predstavila planove za narudžbo više ro – ro plovila, koji se kreću između 4.700 i 8.000 metara voznog pasa  u raznima brodogradilištima u Europi i na Dalekom istoku.

CLdN RoRo posluje s flotom od 24 plovila između luke Zeebrugge, Rotterdam, London, Killingholme, Dublin, Gothenburg, Esbjerg i Porto.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : CLdN Ro-Ro SA

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s