MOL testira novu značajku ACE autopilota za nadzor puta

Tvrtka Mitsui OSK Lines, Ltd. danas je objavila da su, zajedno s tvrtko Tokyo Keiki Inc. , izveli  prezentaciju testa uspješnosti njezinog autopilota za nadzor puta, pod nazivom ” Advanced Control for Ecology (ACE)”, na krovu plovila. Rezultati pokazuju uštedo energije oko 1.5%.

ACE ocjenjuje utjecaj smetnja, kako što su vjetar, plima i oseka sa postavljanjem smjerom plovila i optimalno kontrolira kormilo kako bi se smanjila odstupanja od rute i smanjiti broj potrebnih promjena tijekom putovanja. Postigli smo značajno smanjenje potrošnje goriva u odnosu na slična plovila sa običajnim nadzornim sustavom.

MOL centralno prikuplja velike količine podataka dobivenih od brodova u službi, s ciljem izgradnje cjelovitog rada plovila i podrška mreže, koja će poboljšati operativnu sigurnost, smanjiti utjecaj plovila na okoliš i povećati ukupnu učinkovitost.

Tijekom ovog demonstracijskog testa, su MOL i Tokio Keiki analizirali podatke dobivene od “Fleet Monitor” (*), koji je instaliran na plovilu, te je utvrdio da je “ACE” rezultirala 1,5% uštede energije.

MOL Grupa kontinuirano radi pro aktivan stav u razvoju i uvođenju tehnologije koje smanjuju utjecaj na okoliš i poboljšati sigurnost i pouzdanost usluga prijevoza.

(*) “Fleet Monitor” je sustav za praćenje rada plovila, od strane Mitsui Engineering & Shipbuilding Co., Ltd. i je bio razvijen kao internet sustav koji temelji na tehnologiji brod-obala s integrirano IT infrastrukturo koja upravlja rad broda, dok se podaci o radu brodova i servisnih dijelova dijeli s ​​uredima u zemlji.

Slika : Usporedba konvencionalnog sustava kontrole (lijevo) i novi nadzorni sustav sa ACE (desno)

 

Izvor : esselfinder.com , Foto :  funamushisan

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s