Tallink u godini 2015 podvojilo neto dobit

Neto dobit Estonskog brodara Tallink se je u 2015 godini podvojilo uz rekordnih prihoda i manjih troškova. Tvrtka  je u 2015. godini dovela ukupno 9,0 milijuna putnika, što je 1,1% više nego u 2014. Nerevidirani prihodi tvrtke Tallink porasli su za 2,6% na 945.2 milijuna eura, dok je EBITDA porasla za 20,5% na rekordnih 181,4 milijuna eura. Nerevidirani neto dobit iznosio je 59,1 milijuna eura. Godina je bila relativno uspješna za trajektnog operatora, ali su u tvrtki u zadnjem kvartalu prijavili neto gubitak od 1,3 milijuna eura, uglavnom zbog umanjenja. Tvrtka je uspjela povećati protok novca i smanjiti neto duga na kraju 2015. godine.

Poboljšanje financijskih rezultata tvrtke Tallink je uglavnom zbog povećane potražnje za putnički prijevoz, kao i prodaje robe i usluga na brodu putničkih trajekata. Također, tvrtka je povećala prihode od iznajmljivanja brodova, koji generira veliku ulogu. Osim toga, Tallink je uspeo optimizirati troškove rada i niske troškove goriva.

Prema financijskim rezultatima tvrtke, broj putnika na relaciji između Estonije i Finske u 2015. godini porasla je za 5,0%, dok je teretni promet porastao za 17,9%. Na putu Finska – Švedska, putnički promet se povećao za 4,1%, dok je teretni promet za 26,2%. Na putu Latvija – Švedska, trajekt operator izvijestio je rast od 32,2% putnika i 46,5% tereta.

Tallink je Estonski trajektni operator koji trenutno djeluje u Baltičkom moru sa trajektima i brodovima RoPax iz Estonije do Finske, iz Estonije do Švedske, iz Latvije do  Švedske i iz Finske do Švedske. Također je vlasnik  tvrtke Silja Line i dio SeaRail. Tallink je jedan od najvećih putničkih i teretnih brodara u regiji Baltičkog mora.

Izvor + foto : newsmaritime.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s