Prihodi Viking Line u godini 2015 iznosili su 530,5 milijuna eura

Finski brodarski operater Viking Line je u godini 2015., izvijestio da je imao prihod od 530,5 milijuna eura, što je nešto više nego u godini 2014. Najveći dio prihoda trajektnim operatorima dolaze iz prijevoza putnika i povezane usluge, koje su donijeli 480 milijuna dolara. U 2015. godini je trajektna tvrtka dovezla 6,6 milijuna putnika i 133.163 teretnih vozila. Viking Line sada pokriva 34,6% tržišta za putnički odnosno 21,9% trga teretnog prometa u sjevernom Baltičkom moru. Tvrtka je uspio poboljšati svoje financijsko stanje sa smanjenjem troškova, pogotovo na niskim cijenama goriva.

Prema upravljanju poslovodstva , korporativni profiti će rasti i u godini 2016 na temelju zdravog gospodarskog okružja, rast u Finskoj i stopi fluktuacije SEK –a u odnosu na euro. Poslovni plan je da će u godini 2016. staviti na suhi dok tri trajekta, koji reflektiraju ukupnom volumenu prometa, trajekti mogu biti odsutni samo 6 tjedna.

Viking Line je trajektni i brodarski operater, koji se bavi sa prijevozom putnika i tereta u Baltičkom moru od 1959. Tvrtka upravlja floto sedam trajekata na 5 rutama kroz sjevernim Baltičkim moru. Viking Line ima ukupno osoblje od oko 2.735 zaposlenih.

Izvor + foto :  newsmaritime.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s