Prijevoznik Rickmers-Linie dostavio najveću Siemens plinsko turbino za Tursku

Osim prijevoza najveće plinske turbine, koji je do sada proizvodio Siemens, su također proslavili i prvi takvi poziv broda za višenamjenska teška tereta brodarske tvrtka Rickmers-Linie u luci Bremerhaven, gdje su leta 1834 osnovali grupo Rickmers.

Turbino su natovarili u luci Bremerhaven, na brod MV RICKMERS Hamburg brodara Rickmers-Linie. Težina turbine je 485 tona, a pored turbine su natovarili i 465 ton teški Siemens generator. Sve to pod nadzorom projektnog špeditera BERTLING iz Njemačke.

Plinske turbine Siemens mogu generirati do 600 MW, a dostavljene i sigurno natovarene su bile uz pomoći barže, koji se usidrio paralelno pored broda RICKMERS HAMBURG, gdje su se natovarile uz pomoći dizalice na brodu. Dijelovi pripadaju projektu plinske elektrane u Hamitabat neposrednoj blizini Luleburgaz u sjeverozapadnom djelu Turske. Elektrana bi trebala biti završena do ljeta 2017. godine.

Prvi od četiri pošiljka bit će zaključen u luci Tekirdag, zapadno od Istambula. Specijalizirani brodovi Rickmers-Linie će stići još tri puta u Bremerhaven po teret za projekt.

Turski agent Navitrans, brodarske tvrtke Rickmers-Linie, je projekt osiguralo za Rickmers-Linie u pregovorima s Bertling Logistics u Istambulu, koji je određeni špediter za koordinaciju logistike za ovaj projekt. Ured Bertling Logistics u Bremenu podržava njihove turske kolege z dogovori prijevoza tereta u Njemačkoj, kao i lokalno koordinacijo i dokumentacijo.

Bremerhaven je grad u kojem su Rickmer Clasen Rickmers osnivali brodogradilište u godini 1834. Rickmers-Linie specijalizirani liner operater za prijevoz rasutog stanja, teških dizalica i projektnih tereta, nastavlja tradiciju Rickmers, koja je jedna od tvrtki Rickmers grupe.

Izvor : foto : rickmers-linie.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s