Maersk se vraća u Liverpool

Brodar Maersk Line iz Danske pokreće novi servis, zajedno sa kćerinsko tvrtko Seago Line, koja povezuje Dublin, Liverpool i Algeciras, kao su rekli, tvrtka želi povećati svoje postojeće mreže.

Uz novu uslugu, Maersk Line će pružiti izravnu vezu između britanskog otočja i španjolskog Algeciras, koja će povezati cijeli Mediteran i sjeverno Afriko.

“Sa konkurentnima rokova možemo ponuditi korisnicima koji su u potrazi za novima mogućnostima putem ove mediteranske veze. Osim toga, će imati naši klijenti koji su smješteni u zaleđu Liverpoola imaju sada pristup do južno Europskih i Sjevernih Afričkih trgova sa Seago Line, pored naše postojeće linije, dok će za irski teret postati atraktivno i alternativno sadašnji mogućnosti za feeder spajanja preko luke Rotterdam “, kaže Robert Clegg, Seago Line generalni direktor za Veliko Britanijo i Irsko.

Nova usluga će biti prva izravna veza Maersk Group u Dublin, koji nadopunjuje postojeće latinoameričke usluge Cork sa kojim operira Maersk Line. Maersk Group Company koristi Liverpool za teret u Veliki Britaniji više od 10 godina.

Seago Line Irish Sea usluga će ponuditi 6 dnevno tranzitno vrijeme između Algeciras i Liverpool i 7 dnevno tranzitno vrijeme između Algeciras i Dublinu. Prvi poziv u luci Liverpool je na rasporedu 13. travnja a 14. travnja, u luci Dublin.

Objava je uslijedila jučerašnji vijesti kada je WEC Lines, koja je u vlasništvu MSC, uvodio je niz novih usluga u luku Liverpool. Najveći svjetski nezavisni zajednički nosač kontejnera  X-press, pokrenuo je novu uslugu kroz grad.

“Obje usluge, koje su bile već najavljene, u kombinaciji s tim dodatnim novim uslugama su snažan signal o namjeri linija u pripremi za otvaranje Liverpool2 . Prijevoznici su sve uvjereni da je Liverpool nakon tereta bliže tržištu kroz sjeverozapada;. Dijelom zbog toga što smo dobili odličnu podršku od vlasnika tereta koje traže načine za smanjenje troškova, emisije ugljika i zagušenja u svom lancu opskrbe “, kaže Patrick Walters, komercijalni direktor Peel Ports.

Prva faza novog terminala će biti u potpunosti operativna u jeseni.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Seago Line

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s