Genting Hong Kong kupuje tri njemačka brodogradilišta

Genting Hong Kong najavio je kupnju za tri nordijska brodogradilišta koje se nalazio u Stralsund, Wismar i Warnemunde, Njemačka za 230.6 milijuna eura.

Kupnja tri brodogradilišta, uključujući i Lloyd Werft u 2015. godini, omogućuje Genting Hong Kong pružiti svoju globalnu strategiju krstarenja i flote u sljedećem desetljeću za svoje brandove  Dream Cruises, Crystal Cruises i Star Cruises.

Predsjednik Tan Sri Lim Kok Thay iz Genting Hong Kong rekao je: “Brzi rast globalne industrije krstarenja, posebno u Kini dovelo je do nabave putničkih brodova . Da tvrtka može izgraditi potreban broj putničkih brodova tijekom sljedećeg desetljeća, moramo strateško dobiti  brodogradilišta koje mogu graditi naše brodove za krstarenja. “

Nova brodogradilišta, zajedno sa Lloyd Werft će upravljati Lloyd Werft Groups. Brodogradilišta će biti optimizirane za izgradnju i projektiranje brodova za krstarenja i mega jahti.

Tri novo stečena brodogradilišta su jedinstvene s natkrivenim suhim dokovima i dvorana za gradnju brodova, što je rezultiralo visokom produktivnošću rada i završetak kvalitete. Brodovi za krstarenje će se izgraditi bez obzira na vremenske uvjete.

Wismar brodogradilište u suhom doku ima ukupnu dužinu 340 metara i širinu 67 metara. Suhi dok brodogradilište Warnemünde ima ukupnu dužinu 320 metara i širinu 54 metara, mogu graditi putničke brodove i također veća brodova od najvećih  putničkih brodova koje trenutno plove. Stralsund brodogradilište ima lift za brodove i može izgraditi putničke brodove i mega jahte do dužine 270 metara.

Ova brodogradilišta će bit uz daljnjeg ulaganje, imati kapacitet za proizvodnju oko 150.000 tona čelika godišnje, što je dovoljno za izgradnju već brodova za krstarenja i jahtama godišnje.

Tan Sri Lim Kok Thay rekao je: “Sa svima dvorištima, koji se nalaze u Njemačkoj, zemlji s dugom tradicijom učinkovitosti u gradnji visoke kvalitete i inovativne putničke brodove i mega jahti. Lloyd Werft grupe, s oko 1.700 iskusnih radnika i menadžmenta, je u dobroj poziciji za uspjeh kao jedan od najboljih graditelja brodova na kružnim putovanjima i mega jahta na svijetu.

Izvor : cruisemapper.com , foto : marinelink.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s