Fincantieri, HRDD zajedno na kineski trg

Talijanski brodograditelj Fincantieri i brodogradilište Huarun Dadong Dockyard (HRDD) iz Šangaja potpisali su sporazum o suradnji na području popravka brodova i pretvorbi s ciljem opsluživanja brodova za krstarenje raspoređenih u Kini.

Sporazum uključuje razvoj tehničkih vještina, upravljanja projektima i logističkih procesa, pružat će podršku  kineskom cruise  sektoru  u nastajanju i kružnim putovanjima stranih tvrtki koje će raditi na ovom tržištu.

Fincantieri je rekao da je kinesko ministarstvo prometa (MOT) očekuje da će Kina postati drugo najveće cruise tržište nakon SAD-a za krstarenja u sljedećih nekoliko godina, na temelju ekonomske rasti, povećanje kupovne moći kineskih potrošača i unutarnje potražnje u ovom sektoru.

Kina bi mogla do 2020 godine imati 4,5 milijuna putnika na krstarenjima, navodi MOT i premašiti 10 milijuna u roku od 20 godina. Ovo proširenje može zahtijevati više od 100 putničkih brodova.

Između 2013. i 2015. godine, broj brodova raspoređenih u Aziji porastao je za 10% i dosegnuvši  52 broda od  26 brandova s ponudom od 1065 krstarenja.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Fincantieri

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s