ABS napravio novi vodič za popis opasnih materijala

ABS, vodeći pružatelj klasifikaciji i tehničke usluge za globalne morske aktivnosti objavio je novo izdanje priručnika ABS (upute i popis opasnih materijala). ABS Vodič postavlja zahtjeve za pregled i provjeru početnog popisa opasnih materijala za izgradnju novih plovila, postojeća plovila i utvrđuje obveze za održavanje, provjeru i ovjeru plovila za korištenje.

“Važno je da upute nastanu prije zahtjeva”, kaže šef tehnološkog odjela Howard Fireman. “Po određivanju kakve će biti buduće zakonske promjene utječu vlasnici i menadžeri, ABS samo pruža bitne informacije koje su potrebne za postizanje usklađenosti”.

Izvođenje zahtjeva u IHM vodiču omogućuje rana usklađenost sa zahtjevima iz prvog dijela vodnika IHM koje je postavila konvencija o reciklaži broda IMO Hong Kong Ship Recycling Convention, kojoj je treba još ratificirati. Rano usvajanje novih plovila, će olakšati buduću usklađenost tijekom radnog vijeka broda.

Novi vodič sadrži zahtjeve iz Rezolucije IMO MEPC.269 (68), 2015 Smjernice za razvoj popisa opasnih materijala.

IHM Vodič odnosi i na brodove manje od 500 BT ili veće, koje djeluju izvan graničnih crta suverene države, pod zastavo koje plovi. To vrijedi i za pol-podvodno plovilo, plutajuća plovila, plutajuće platforme, samozaposlene na podiznih platforma, plutajuće jedinice za pohranu (FSU) i plutajuće proizvodnje za pohranu i istovarene jedinice (FPSO), i za brode bez opreme.

Izvor : ABS , foto : vesselfinder.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s