Epic Gas dodao novi brod na LPG u flotu

Vlasnik i operator Epic Gas preuzeo je isporuku novog broda Epic Borinquen, kapaciteta 7.500 kubičnih metara od japanskog brodogradilišta  Sasaki Shipyard.

Tvrtka sa sjedištem u Singapuru, je rekla da će novi brod započeti rad na čarterskim ugovorom tijekom trgovanja u Aziji.

Prema izvješćima iz Epic Gas je to njihov šesti brod, koji je izgrađen i dostavljen od strane brodogradilišta Sasaki. Brodogradilište je već isporučio četiri plovila s kapacitetom od 5.000 kubičnih metara i jedan čarterski brod s kapacitetom od 11.000 kubičnih metara  za Epic Gas.

Dva broda s kapacitetom od 7,500 cbm su trenutno u izgradnji u brodogradilištu, očekuje se da će se pridružiti floti u trećem tromjesečju 2016. i u prvom tromjesečju 2017. godine.

Tvrtka ima također četiri broda s kapaciteto od 11.000 cbm u izgradnji u brodogradilištu Kyokuyo i još jedno dodatno plovilo, kapaciteta 11.000 cbm.

Epic Gas posjeduje i upravlja floto od 44 plovila, sa kapacitetima od 3.300 do 11.000 cbm, koje služe u međunarodnim lancu opskrbe velikih naftnih i trgovaca po Aziji, Europi, Africi i Americi.

U listopadu 2015., je operator po isporuci zatvorio za 120 milijuna dolara viši kredit osiguran za financiranje svojih sedam novih brodova. Kredit pokriva oko 65% od ugovorene cijene plovila.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Epic Gas

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s