17 brodarskih tvrtka su pod istragom zbog navodnog namještanja cijena

Sedamnaest kontejnerskih brodarskih  tvrtka se suočavaju z kaznu zbog navodnog namještanja cijena i aktivnostima u razdoblju od 2009. do 2013. godine između peruanske luke Callao i Azije obavijestila je peruanska standardna ​​organizacija INDECOPI.

Ako budu optužbe potvrđene,  bilo koja tvrtka može dobiti novčanu kaznu u iznosu do 12% godišnje dobita od svoje matične tvrtke,za  Reuters navodi radnik organizacije.

U istrazi, su među drugima i American President Lines (APL), u vlasništvu Singapurskog Neptune Orient Lines (NOL), Francuski CMA CGM, Njemački Hapag-Lloyd, Danski Maersk Line, Švicarski Mediterranean Shipping Company (MSC), i Japanski Kawasaki Kisen Kaisha Ltd., Mitsui OSK Lines Ltd. i Nippon Yusen Kaisha (NYK Line).

Ostale tvrtke koje su pod istragom su Compania Marítima Chilena S.A. (CMC),Chilean Compania Sudamericana de Vapores (CSAV), i Hamburški Suedamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG.

Organizacija je rekla, da je istraga na temelju dokaza prikupljenih iz pregleda, uglavnom u obliku komercijalnih e-mailova i sastanaka, što ukazuje da se aktivnost dogodila u razdoblju od najmanje četiri godine. Reuters je dodao da imaju tvrtke trideset dana, da dostavio dokaze što bi ih povuklo iz kazne.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : CMA CGM

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s