Eurogate, DP World će upravljati luko Limassol

Dvogodišnji proces privatizacije luke Limassol završila se, čim je zaokružila vijest Ciparskog  ministarstva za promet, koji je najavio nove upravljače kontejnerskog terminala luke, morskih usluga i višenamjenskog terminala. Prema ministarstva je upravljanje kontejnerskog terminala dobio konzorcij Eurogate International GmbH, koji ima većinski udio u Interorient Navigation Company Ltd i East Med Holdings S.A., koji će biti odgovoran za kontejnerski terminal.

Morske usluge luke dobio je konzorcij tvrtka DP World Limited, P&O Maritime in G.A.P Vassilopoulos Public Ltd. Višenamjenski terminal će voditi konzorcij DP World Limited i G.A.P Vassilopoulos Public Ltd

“Proveli smo postupak i konačni rezultat vrlo je zadovoljan”, rekao je ministar prometa, veza i radova gospodin Marios Demetriades.

Dodao je još, da imamo na temelju transparentnog i provjerljivim konkurentnim postupkom tri operatora koji imaju isti plan razvoja lučkog poslovanja i razvoja komercijalnih aktivnosti, koje su najvažnije za luku na Cipru. Sada pripremamo daljnje procedure da formalno zaključimo transakcijo. Vlada očekuje da će koncesijska pogodba potpisana i spremana u sljedećih šest tjedna.

Operateri luke bili su odabrani od postojećih 14 operatera koji su bili na natječu za koncesiju. Dobili su šest prijava za kontejnerski terminal, 3 prijave za morske usluge i 5 prijava  za višenamjenski terminal. Sve prijave su bile dostavljene u skladu s uvjetima iz postupka nabave. Privatizacija komercijalnih operacija za luko Limassol bila je dogovorena u planu između Cipra i međunarodnih kreditora.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Youtube

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s