Prvi LNG brod stigao na terminal Sabine Pass

Prema podacima  AIS je plovilo Asia Vision danas stigao na terminal Sabine Pass u Cameron Parish, Louisiana.

Kao je tvrtka Cheniere obavijestila u srijedu, je bio brod Asia Vision usidren ispred Sabine Pass terminala. Plovilo je najela tvrtka Cheniere Marketing, LLC, te je bio fiksiran, da u kratkom roku ide, prema Brazilu.

Kao što je izvijestio World Maritime News, tanker izgrađen u 2014, kapacitete 160.000 kubičnih metara je na terminal doputovao u nedjelju 21. veljače 2016, nakon što je i bilo dva mjeseca usidren u Meksičkom zaljevu.

“Danas (24.veljače), završili smo utovar prvog tereta ukapljenog prirodnog plina iz našeg Sabine Pass LNG terminala. Ovaj povijesni događaj otvara novo poglavlje za zemlju, trgovinu energijom i važan korak za Cheniere prije izvlačenja za komercijalnu djelatnost”, je rekao Neal Shear, predsjednik i privremeni izvršni direktor Cheniere Partners.

Terminal Sabine Pass LNG uključuje postojeće infrastrukture, pet spremnika za ukapljeni prirodni plin s kapacitetom od oko 16,9 trilijuna kubičnih metara, dva pristaništa koje se mogu smjestiti tankeri s nominalnim kapacitetom do 266.000 kubičnih metara i isparivača koji služe za ponovno pretvaranje u plin snage oko 4,0 BCF / d

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Chevron

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s