Luka Auckland raspravlja o automatiziranim terminalom

Najveća novozelandska kontejnerska luka Auckland započela je drugi krug konzultacija s osobljem i sindikatima o prijedlogu za djelomičnu automatizaciju svog kontejnerskog terminala.

Prijedlog će uključivati ​​upotrebu robotskih strojeva za utovar i istovar kamiona, koje voze kontejnere oko terminala. U skladu s prijedlogom zadrži se ručni rad terminala i dizalica.

Ako će se projekt nastaviti, procjenjuju da će oko 50 radnika izgubiti posao.

Međutim, Lučka uprava tvrdi da će projekt trajati oko tri godine za izvedbo, zato ne bi bilo dovoljno vremena za upravljanje gubitaka radnih mjesta i odlazaka u mirovinu zaposlenika.

“Budući da je prijedlog bio objavljen u kolovozu 2015. godine, konzultacije s osobljem i sindikati su izvedene. Proveli su studiju ocene. Konzultacije i istraživanja su dala više detalja o tome kako bi prijedlog mogao raditi, posebno u pogledu sigurnosti. Luka Auckland je sada u podijeli sa osobljem i sindikati, i traže povratnu informaciju “, rekli su u govoru.

Očekuje se da će drugi krug konzultacija trajati pet tjedana, nakon čega će se donesti odluka o tome hoće li se projekt nastaviti ili ne.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Ports of Auckland

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s