Hapag-Lloyd s inovativnim programom za utovar i istovar kontejnera

Uz pilot programa, će tvrtka Hapag-Lloyd postati prva brodarska tvrtka, koja će pokrenuti  inovativno rješenje Cloud- Based softvera za utovar i istovar kontejnera, razvijen od strane američke tvrtke XVEL iz Kalifornije.

Kao rezultat tog novog rješenja će biti plan utovara i istovara dostupan u realnom vremenu operaterima  na terminalu, kao i odgovornima osobama u centrali Hapag.

Na taj način, brodarska tvrtka kontinuirano će pratiti napredak poslovanja za utovar i istovar i tako osigurati učinkovitiju prisutnost svojih plovila. Lukama će dati priliku da uredno i na vrijeme pripremio osoblje i tehnologiju za svaku pojedinu situaciju kako bi se izbjegli neočekivanima promjenama i nepotrebnih čekanja.

Transparentnost u prijevoznom lancu će biti daleko učinkovitiji. Svi koji su uključeni mogu bolje pripremiti svoja sredstva, ali sa novim softverom, očekujemo značajne operativne prednosti. Rješenja XVEL temelji na oblaku i pružaju naprednu razmjenu podataka s terminali, “rekao je Jörn Springer, vođa tima za brodove potpore u Hapag- Lloyd.

Hapagov središte za potporu flote nalazi se u Hamburgu od 2013. Oni se bave praćenjem brodova u vlasništvu tvrtke, i one koje se iznajmljuju. Uz nekoliko godina od kada je 10 – članska skupina aktivna je tvrtka  ostvarila značajne uštede, posebno u pogledu potrošnje goriva.

Izvor : plovidba.me

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s