Gothenburg najbolja logistička lokacija u Švedskoj

Nakon objave liste za 2016. godinu od strane švedskog magazina Intelligent Logistik, se je luka Gothenburg  dokazala da je najbolja  logistička lokacija u Švedskoj, već 15. godino za redom, rekli su u priopćenju u luci Göteborg.

Magnus Karestedt, izvršni direktor luke Göteborg, rekao je : “Biti imenovan opet za najbolju logističko lokacijo u Švedski je dokaz da luka Gothenburg i drugi logistički operatori u regiji rade u pravom smjeru”.

Lista Intelligent Logistik temelji na geografskom položaju, poslovnog okruženja, održivosti u logističke infrastrukture, osnivanje logističkih kapaciteta, dostupnost radne snage, akademskog obrazovanja, te cijene i dostupnost logističkih prostora.

Uspjeh na listi u regiji se uglavnom može pripisati luki Göteborg, koja je najveća za uvoz / izvoz prehoda u Skandinaviji s direktnima usluga za dubokomorskog opsežnog  europskog transporta i oko 25 željezničkih vlakova za prijevoz tereta u gradovima diljem Švedske i Norveške.

Intelligent Logistik također naglašava logističke karakteristike koje se gradio u neposredni blizini luke Hisingen. Dodatne pogodnosti uključuju fokus na okoliš, vrlo učinkovito prometno infrastrukturo, logistička istraživanja na Chalmers University of Technology i Göteborg School of Business, ekonomije i prava.

Göteborg postigao je 94 poena. Na drugom mjestu je Örebro regija, koja je postigla 87 poena, a na trećem mjestu s rezultatom od 86 poena je Östgöta regija.

Ovaj popis najboljih logističkih lokacija u Švedskoj izlazi od 2001. U prve tri godine popis je bio objavljen u stručnom časopisu Inköp och Logistik, a onda je ovaj popis preuzeo Inteligent Logistik.

Izvor : vesselfinder.com , foto :  Göteborgs Hamn

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s