DP World ponudio rješenje za vaganje kontejnera u Veliki Britaniji

DP World London Gateway i DP World Southampton će ponuditi cjelovito uslugo za vaganje kontejnera za izvoznice u Veliki Britaniji. Tako će odrediti Verified Gross Mass (VGM) za svaki kontejner. Tako će se omogućiti britanskima tvrtkama da posluju u skladu s novima propisima, od 1. srpnja 2016., koje zahtijeva vaganje prije utovara na brod za izvoz kontejnera.

Međunarodna pomorska organizacija (IMO) usvojila je promjeno novih propisa SOLAS (sigurnost života na moru), koji zahtijeva da prijevoznici robe dobio VGM težu kontejnera i poslati ga brodskim prijevoznikom dovoljno rano prije utovara kontejnera na brod. Uredba će postati obvezna za sve zemlje koje su članice IMO organizacije, od 1. srpnja 2016. kada će brodari i operateri kontejnerskih terminala zakonsko dužni osigurati da spremnici bez VGM teže nisu utovareni na brod. Cilj uredbe je sprječavanje nesreća na moru, gdje može stabilnost broda biti ugroženo zbog pogrešne deklarirane težine tereta.

Nakon opsežnih konzultacija s Agencijom za pomorsko obalno stražo(Maritime Coastguard Agency), će DP World London Gateway i DP World Southampton izvoditi fleksibilna rješenja za vaganje kontejnera, ubrzo nakon dolaska u luku i osigurati VGM. Masa definirana na taj način koristit će se za utovar kontejnerskih brodova, i osigurava da korisnicama DP World kontejnerskih terminala u Velikoj Britaniji nema potrebe da brinu o svom VGM izvozne kontejnere, ali može koristiti težinu određene od DP World. I dalje će moguće prijevoznikom osigurati certificirano VGM težo putem emajla, prije dolaska broda u luku.

Izvor : vesselfinder.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s