Na sceno dolazi nova velika tvrtka

Kineski Cosco Shipping Corporation Ltd u Šangaju bio je jučer službeno pokrenut. Nova tvrtka je nastala spajanjem dva brodarska divova iz Kine, Kineski Ocean Shipping (Group) i China Shipping Group. Nova tvrtka je ušla na tržište, koji je u vrlo teškom razdoblju u brodarstvu i pati od prekapacitiranosti i niskih cijen.

Kineski Cosco Shipping će imati flotu od 832 brodova u vrijednosti 21,9 milijardi dolara, te će postati veliki konkurent Maersk, MOL i NYK Line. Nakon što je nastupio će biti najveći dioničar svjetskog prijevoza rasutih tereta i tankera, a četvrti u svijetu u vezi s kontejnersko floto.

Bez obzira na dohotku su rekli da će se usredotočiti na “6 + 1” sektore. Ovi sektori su brodski promet,  logistika, financije, proizvodnja opreme, brodarske usluge, socijalizirana industrija i uz internet vezane aktivnosti i poslovne inovacije.

Uspostava nove brodarske diva dolazi u trenutku prognoze Alphaliner kada je izvijestio o razgovorima između Francuskog kontejnerskog diva CMA CGM s kineskim kolegom China Cosco da postavio novo partnersko mrežo .

Kao što su otkrili si CMA CGM i China Cosco također žele Evergreen i OOCL i tako bi mogli podijeliti  tri današnja četiri glavna saveza istok-zapad.

Izvor : worldmaritimenews.com, foto : COSCO

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s