MSC Cruises potvrdio opciju za još dva broda nove generacije

MSC Cruises je u brodogradilištu STX France potvrdio mogućnost gradnje još dva broda. Članovi Meraviglia-Plus klase će biti teži i veći, s ukupno 2.444 kabina i maksimalnim kapacitetom od 8.000 osoba (putnika + posada). Isporuka se očekuje u listopadu 2019. i u rujnu 2020.

Ovi 331 metara dugački brodi klase Meraviglia-Plus će se moći pohvaliti elegantnim i inovativnim dizajnom. Imat će  200 kabina i tako primiti na krov 6.300 putnika, koji će imati impresivno pokriveno 111 metara dugo stazo i LED kupolo. Za nezaboravno društveno zabavo smo nedavno najavili partnerstvo s Cirque du Soleil. Brodovi Meraviglia-Plus će predstaviti još jedan novitet u industriji, i to je morski muzej klasične i suvremene umjetnosti, koji će omogućiti gostima da iskusio remek djela iz cijelog svijeta u suradnji s brojnima kulturnima centrima, muzejima, klasične i suvremene umjetnosti, kao i javnima i privatnima institucijama. Osim toga, novo partnerstvo sa Samsungom omogućuje brodovima klase Meraviglia i Meraviglia-Plus, da postavljaju nove standarde pametnih brodova s najnovijom tehnologijom na zaslonu i mobilnih rješenja za medicinsku opremu.

Vrijednost dvaju novih brodova iznosila je 1,6 milijardi eura, ukupna investicija MSC Cruises za dva broda klase Meraviglia i dva broda klase Meraviglia -Plus iznosi oko 3 milijarde eura.

Na tradicionalni svečanosti polaganja kobilice prisustvovali  su francuski ministar za gospodarstvo, industrijo i digitalni sektor g. Emmanuel Macron i, gradonačelnik Le Havre, g. Edouard Philippe. Očekuje se da će MSC Meraviglia biti dostavljena u šestom mjesecu 2017. godine, danas su objavili da će se njezin krst dogoditi 01.06.2017 u Le Havre.

Izvor i foto : msckrstarenja.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s