Izgradnja novih trajekata na LNG pogon za CMAL

Ferguson Marine Engineering Limited (FMEL) je u Clyde počela izgradnjo dva nova 100 metarska trajekta za vezu mreže Clyde – Hebrides. Trajekti su u vlasništvu Caledonian Maritime Assets Ltd (CMAL),  a namijenjeni su za prijevoz 127 automobila ili 16 teških teretnih vozila ili kombinaciju oba i do 1.000 putnika.

Novi trajekti su dizajnirani za ruto Ardrossan-Brodick i Uig Triangle,  no konačnu odluku o raspodjeli plovila je u rukama operatera trajekta. To će biti odlučeno na temelju podataka o analizi potražnje na svim glavnim prugama.

Trajekti će raditi na dual – fuel gorivo, može raditi na ukapljeni prirodni plin (LNG) i dizel.

Ugovor vrijedan 97 milijuna funti potpisan je u listopadu 2015. godine i štite oko 150 postojećih radnih mjesta na području luke u Glasgowu i Inverclyde.

Prvi trajekt , će biti isporučen u svibnju 2018. godine, a drugi će biti isporučen u nekoliko mjeseci kasnije.

“Škotska Vlada se zalaže za stvaranje radnih mjesta koji su potrebni za poticanje lokalnog gospodarstva i pomoći u promicanju rasta u Škotskoj. Ovaj 97 milijuna funti vrijedan ugovor znači za FMEL, da može zadržati svoju radnu snagu od 150 člana.” rekao je škotski ministar prometa i otoka, Derek Mackay.

” Novogradnja broj  801 i 802 će postati dio od najnovijih brodova u floti i ojačati svoju predanost , koristeći najnovije tehnologije i dizajna za stvaranje održivih i pouzdanih trajekata. Vrlo smo uzbuđeni da bude prvi od tih brodova u uporabi u godini 2018. Ovaj projekt izgradnje je posljednji korak u našem ambicioznom planu obnove flote, kako bi se osigurala potreba za trajektima u zajednicama u kojima služe “, rekao je Erik Ostergaard, predsjednik CMAL.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : CMAL

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s