Dali se obećava novo partnerstvo između CMA CGM i China Cosco Shipping

Analitičari tvrtke Alphaliner izvijestili su će savez Ocean 3 vjerojatno iscijepati. CMA CGM bude bio u  razgovorima s kombiniranom brodarom Cosco / China Shipping, koje tvore savez u kojem bi vjerojatno  bio i OOCL i Evergreen. A novi savez mogao bi napusti UASC.

Očekuje se, da će CMA CGM nakon toga kada će dobiti APL te ga izvući iz saveza G6 u drugoj polovici ove godine. Cosco i Evergreen mogla bi izaći iz saveza CKYHE, jer sta rekla, da je partnerstvo pod velikim pritiskom, što neki vjeruju da će ostatak G6 saveza u prihodnima godina biti, K Line, Yang Ming i Hanjin.

Nitko od brodara nije odgovorio  na spekulacije novog saveza, s izuzetkom OOCL, koji su za portal Splash rekli: “Linijski brodar iz Hong Konga je u izjavi prošlog tjedna, rekao kada su došle glasine i špekulacije u medijima o prihodnim savezom , smo u poziciji da ništa ne kažemo. Kao što je objavljeno u isporuci za javnost saveza G6 od 11. prosinca 2015. godine, sadašnji ustroj G6 saveza će  ostati stabilna i očekujemo da zajedno rade, čak i nakon godine 2016. “

“Ako će biti uspješni, će inicijativa radikalno promijeniti trenutni linijski promet i ostaviti osam drugih brodovlasnika saveza Ocean 3, CKYHE i G6 na cjedilu”, komentirao je u svom tjednom izvješću Alphaliner.

Izvor : splash247.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s