Turski lučki operater Yildirim holding će graditi luku u Ekvadoru

Yildirim Holding će uložiti u izgradnju luke u Ekvadoru. Okvirni sporazum projekta u vrijednosti 750 milijuna dolara potpisan je bio, tijekom posjeta predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u glavnom gradu Ekvadora, Quitu.

Nakon kad je Anadolu Agency predstavio projekt je Yuksel Yildirim, CEO tvrtke Yıldırım Holding, rekao da će projekt biti dovršen u pet faza. Svaka faza će imati gradnjo terminala, kapaciteta 500.000 TEU. U prvi fazi će u projekt uložiti 240 milijuna dolara sa korištenjem dionice poslovnog subjekta, i kreditima. Projekt će biti najveća turska ulaganja u zemlji. Kada projekt bude završen će luka postati najveća kontejnerska luka na pacifičkoj obali Južne Amerike.

“Luka će biti ključna u mreži YILPORT. Većina tereta od banana, škampi, plodova mora i mineralnih proizvoda će se izvesti iz luke po imenu Puerto Bolivar, koji također podržava izvoz u zemlji, rekao je Yildirim.”

Dubina iskopa će biti 14 metara, a onda će se povećati na 17 metara. To će primiti veće brodove. Predaja ceremonije za luku očekuje se da će biti dovršena u travnju.

Izvor : vesselfinder.com, foto : La Hora

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s