APM Terminals Pipavav pozdravlja prvi ro-ro servis u Indiji

APM Terminals Pipavav je dana 5. veljače pozdravio prvi ro-ro brod IDM Symex koji je došao sa teretom 800 Hyundai vozila koja su bila ukrcana u luci Chennai. Automobili su dizajnirani za indijski trg.

Ovo je prva domaća pošiljka nakon odluke indijskog Ministarstva za brodove, da se pušta kabotaža pravila za posebne brode.

APM Terminals Pipavav, dio je APM Terminala Global Terminal Network, koji je započeo izvoz roll-on / roll-off (Ro / Ro) usluge u kolovozu 2015. godine.

Ponosni smo da budemo dio ove povijesne i inovativne unutarnje obalne pošiljke indijskih proizvođača automobila koji služe za rastući indijski automobilski industriji “, rekao je Keld Pedersen, generalni direktor APM Terminal Pipavav.

Novi automobili namijenjeni za distributere u Zapadni Indiji je nastao kada je Hyundai Motor India Limited (HMIL) osnovalo automobilski proizvodni obrat u blizini Chennai, koji je drugi proizvođač automobila po veličini u Indiji, i je njegov najveći auto izvoznik.

Prema analitičkim prognozama u automobilskoj industriji , mogla bi Indija u roku od pet godina pretjecati Japan, koji je svjetski proizvođač automobila. Tržišni udio će se od 20% u 2015. godini povećati na 28% do 2021. Indija, s populacijom od 1,2 milijarde, mogla bi u 2016. ostvariti rekordnih 2,2 milijuna prodaje novih automobila.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : APMT

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s